Vanaf 26 april te zien in Cuijk: reizende Expositie Negentig+

Vanaf 26 april te zien in Cuijk: reizende Expositie Negentig+

De tentoonstelling ‘Negentig+, Het verhaal en gezicht van een regio’ gaat op reis door het Land van Cuijk. Na vijf maanden lang in het oorlogsmuseum van Overloon een complete hal te hebben gevuld, verhuist een gedeelte van de expositie op 26 april naar Cuijk, naar de vroegere leerlooierijen van Regouin.

Wethouder van Cultuur, Rob Poel, opent die dag om 13.15 uur op ludieke wijze deze reizende expo. De expositie in ’t historische Tuigleerstraatje toont 42 Negentigplussers uit het hele Land van Cuijk. Else van der Sloot tekende de originele portretten. Marco van de Plasse schreef de teksten. Roald Zom en Jeroen van ’t Hullenaar maakten de fraaie documentairefilmpjes (Eentje won een IDFA-prijs!). Daarnaast zijn diverse portretten (letterlijk) levensgroot te zien middels rollups en ligt ook het boeiende en bijbehorende boek ter inzage. Als extra element toont de Foto Archief Dienst (FAD) bijzondere zwart-witfoto’s van oude, bekende Cuijkenaren.

Expositie Negentig+. Het verhaal en gezicht van een regio. Van 26 april t/m 14 juni. Iedere zondag, woensdag en donderdag van 13.00 uur – 16.30 uur in de oude leerlooierijen van Regouin, ‘t Tuigleerstraatje 4, Cuijk.