OPROEP – GETUIGEN TWEEDE WERELDOORLOG

OPROEP – GETUIGEN TWEEDE WERELDOORLOG

Het Canadese productiehuis Yap Films maakt een documentaire over het verhaal van het Canadese Black Watch Regiment tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit regiment was befaamd binnen het Canadese leger en was betrokken bij de bevrijding van diverse steden en gemeenten in Nederland.

Gedurende de winter van 1944-1945 verbleven deze Canadese soldaten gedurende drie maanden in Cuijk. Overnachten deden ze in de wachtzaal van het station.

Wij zijn op zoek naar inwoners van Cuijk die zich deze Canadese soldaten herinneren en over hen willen vertellen in onze documentaire.

Wij zijn op zoek naar een café dat deze soldaten geregeld bezochten. Dit cafe had een groen geschilderde gevel en werd uitgebaat door een oudere dame met twee dochters. Het bevond zich in of dicht bij de Grotestraat aan een klooster, een brouwerij, en tegenover de kerk.

Tenslotte zoeken we de familie Derksen. Annie Derksen correspondeerde regelmatig met Zelma June Sharpe, weduwe van de gesneuvelde soldaat Dale Sharpe.

Indien u informatie hebt of wil deelnemen aan de documentaire, aarzel dan niet om contact op te nemen met Tamar Cachet. E-mail: tcachet@uwo.ca Telefoon (in Canada): +1 519 281 4653

Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

Tamar Cachet, Belgische historica van de Universiteit Gent, onderzoeker bij Yap Films Toronto.