OPROEP – GETUIGEN TWEEDE WERELDOORLOG

OPROEP – GETUIGEN TWEEDE WERELDOORLOG

Het Canadese productiehuis Yap Films maakt een documentaire over het verhaal van het Canadese Black Watch Regiment tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit regiment was befaamd binnen het Canadese leger en was betrokken bij de bevrijding van diverse steden en gemeenten in Nederland.

Gedurende de winter van 1944-1945 verbleven deze Canadese soldaten gedurende drie maanden in Cuijk. Overnachten deden ze in de wachtzaal van het station.

Vanaf 26 april te zien in Cuijk: reizende Expositie Negentig+

Vanaf 26 april te zien in Cuijk: reizende Expositie Negentig+

De tentoonstelling ‘Negentig+, Het verhaal en gezicht van een regio’ gaat op reis door het Land van Cuijk. Na vijf maanden lang in het oorlogsmuseum van Overloon een complete hal te hebben gevuld, verhuist een gedeelte van de expositie op 26 april naar Cuijk, naar de vroegere leerlooierijen van Regouin.

Oproep: foto's/bouwtekeningen gezocht rolsluis St. Agatha

OPROEP

De FotoArchiefDienst is op zoek naar foto's en/of bouwtekeningen van de rolsluis St. Agatha. Wie kan ons hieraan helpen?

Materiaal kan worden geschonken of in bruikleen worden gegeven. In het laatste geval gaat de FAD het materiaal zeer zorgvuldig verwerken en krijgt u het retour.

Opening Cultuurstraat 2015

Afgelopen zondag 26 april is op feestelijke wijze de Cuijkse Cultuurstraat weer geopend. Zo is o.a. de beeldentuin weer geopend, de Luisterkei voor de Liberation Route Europe onthuld en zijn er drie tentoonstellingen geopend aan 't Tuigleerstraatje.