Hebt u een verzameling?

Zijn er nog mensen in de gemeente Cuijk met een verzameling die zij graag bij de FAD zouden willen tentoonstellen? Vanaf 1 april komen de vitrines weer beschikbaar! Kom vooral eens een kijkje nemen bij de FotoArchiefDienst om te zien hoe mooi de vitrines nu zijn en om te overleggen wat voor uw verzameling de mogelijkheden zijn. U bent van harte welkom.

NLDOET 21 maart 2015

Het Oranje Fonds organiseerde op 20 en 21 maart 2015, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Filmdag 16 april

Filmdag donderdag 16 april a.s. Op donderdag 16 april kunt u bij de Fotoarchiefdienst (FAD) Cuijk terecht om unieke historische  films over Cuijk en de kerkdorpen te zien. Die dag worden er continu unieke films, bijvoorbeeld ”De Watersnood van 1926”, gedraaid die u wellicht kent, maar waarschijnlijk nooit gezien heeft. Die dag is ook bedoeld om met oude films die de mensen thuis nog hebben naar de FAD te komen.

Filmavond in de Bond 9 april

De filmavond in De Bond is volledig uitverkocht!

De FotoArchiefDienst heeft naast veel fotomateriaal ook een grote hoeveelheid filmmateriaal.

Tentoonstelling muziekgezelschappen

Tentoonstelling over muziekgezelschappen in Cuijk en de kerkdorpen

De FAD heeft in de kleine zaal (achter) een tentoonstelling over muziekgezelschappen in Cuijk en de kerkdorpen. U bent van harte welkom voor een bezoek! Ook te zien: historische gebouwen in de gemeente Cuijk en tot 1 april in onze vitrines: een bijzondere verzameling mondharmonica's en zelfgemaakte sieraden. 

Boek, lezing en expositie 90+

http://www.brabantsheem.nl/0129-boek-lezing-en-expositie-over-negentigplussers-in-het-land-van-cuijk.html

Tot 1 april te zien in onze vitrines

Tot 1 april a.s. zijn deze verzamelingen nog te zien in de vitrines van de FAD De vitrines van de FAD zijn beschikbaar gesteld aan Cuijkse verzamelaars. Van Harold Koenders is een indrukwekkende verzameling mondharmonica's te bezichtigen.

Openstaande vacature vrijwilligerswerk

Openstaande vacature vrijwilligerswerk: huismeester Stichting FotoArchiefDienst Cuijk (FAD) is een stichting die zich al vanaf 1983 bezig houdt met de geschiedenis van de gemeente Cuijk. Hieronder vallen zaken zoals het verwerven en beheren van fotomateriaal, documenten, voorwerpen, archieven van verenigingen, stichtingen, winkels en bedrijven. Het doel hiervan is een zo compleet mogelijk beeld te brengen van de geschiedenis (zowel analoog als digitaal), zowel in woord als beeld, van de gemeente en zijn inwoners. Al dit materiaal wordt gebruikt voor o.a.

Actuele tentoonstelling

Historische gebouwen in de gemeente Cuijk Op dit moment is de tentoonstelling historische gebouwen en monumenten in de gemeente Cuijk te zien. Er zijn ook veel prachtige foto's van mooie gebouwen in onze kerkdorpen! Klik op onderstaande foto's voor een vergroting. U bent van harte welkom voor een bezoek!

Vacatures vrijwilligerswerk

Stichting FotoArchiefDienst Cuijk (FAD) is een stichting die zich al vanaf 1983 bezig houdt met de geschiedenis van de gemeente Cuijk. Hieronder vallen zaken zoals het verwerven en beheren van fotomateriaal, documenten, voorwerpen, archieven van verenigingen, stichtingen, winkels en bedrijven. Het doel hiervan is een zo compleet mogelijk beeld te brengen van de geschiedenis (zowel analoog als digitaal), zowel in woord als beeld, van de gemeente en zijn inwoners. Al dit materiaal wordt gebruikt voor o.a. tentoonstellingen en het uitgeven van boeken en brochures.

Interview met Jos Janssen over filmavonden FAD

TV Land van Cuijk-logo